Tim "Mladi od akcije" Šabac: Kampanja "Budi Baro"

18. novembar 12:57

Tim iz Šapca Mladi protiv nasilja prema devojkama sproveo je istraživanje u šabačkim srednjim školama na temu verbalnog nasilja prema devojkama. Velika većina ispitanih je odgovorila da u njihovoj okolini muškarci često dobacuju devojkama. Želeći da utiče na promenu ponašanja svojih drugara, tim "Mladi od akcije" iz Šapca pokreće kampanju "Budi Baro".

Za ovu kampanju neophodno je da se i devojke uključe, a organizatori pozivaju devojke iz srednjih škola iz Šapca ali i drugih gradova da im se pridruže. Potrebno je da napišu story ili instagram post ili da snime glasovnu poruku na jednu od tema: koliko je ružno dobacivati devojkama? Kako se osećaju kada im dobacuju? Kakvo je pristojno obraćanje koje one očekuju?
Za sve dodatne informacije i nedoumice može se kontaktirati Instagram/mladi.od.akcije gde se mogu poslati i glasovne poruke uz kontakt podatke. Projekat podržava i vladino Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, a sprovodi se u okviru regionalnog programa Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena - „Zaustavljanje nasilja prema ženama: primena normi, promena svesti“, koji finansijski podržava Evropska unija.

Podelite