Šljunčenje puteva i uređenje groblja predlozi u Orašcu za neposredno izjašnjavanje

16. novembar 2019. 16:16

U Mesnoj zajednici Orašac do sada su održana dva neposredna izjašnjavanja građana, a 8. decembra očekuje ih i treće. Povraćaj sredstava od poreza na imovinu do sada su uložili u puteve i zajedničku vagu za poljoprivredne proizvođače.

Neposredno izjašnjavanje građana u Mesnoj zajednici Orašac sprovodi se od 2017. godine. Orašac je tada odlučio da novcem od poreza na imovinu plati održavanje groblja, rad grejdera na svim malskim putevima i postavljanje ulične rasvete u zaseocima. U drugom krugu, održanom 2018. godine novac od poreza koji je prikupljen u Orašcu, uložili su za nabavku vage za merenje voća i povrća koje proizvode u selu.

Predlozi za naredno neposredno izjašnjavanje građana, koji će se održati 8. decembra, u Mesnoj zajednici Orašac su šljunčenje puteva i održavanje groblja. Meštani Orašca ističu da im je veoma značajno što mogu da odlučuju o tome gde će njihov novac od poreza na imovinu biti utrošen.

Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca ističe da meštane Orašca više niko ne može potkradati prilikom merenja njihovih poljoprivrednih proizvoda.Pored onoga što 8. decembra meštani Orašca budu odlučili da se uradi u njihovoj Mesnoj zajednici od sredstava od poreza na imovinu, najavljena je i izgradnja puta od Orašca do Mrđenovca sredstvima iz budžeta grada Šapca za narednu godinu. Početak radova na izgradnji ovog puta očekuju se od Nove godine.

novinarka: Isidora Kovačević
Podelite