Zajedno za Srbiju: Momentalna smena svih članova REM-a

15. novembar 2019. 14:31

Stranka Zajedno za Srbiju povodom dijaloga sa predstavnicima Evropskog parlamenta o izbornim uslovima, oglasila se saopštenjem.

"Momentalna smena svih članova REM-a je preduslov za nastavak dijaloga sa predstavnicima Evropskog parlamenta o izbornim uslovima jer bi to omogućilo da se u najkraćem vremenskom roku promeni medijska slika i otvori prostor ne samo za opoziciju, već i za javnu debatu o svim društvenim temama.
Evropski parlamentarci su prihvatili promenu formata razgovora i oni će biti posrednici u dijalogu vlasti i opozicije. Mi smo spremni da nastavimo razgovore sa evropskim prlamentarcima jer verujemo da Evropska unija ima snagu i uticaj da urazumi Vučića i da ne želi da Srbija ostane crna tačka bez minimuma uslova za normalan politički život.
Pokazali smo konstrukivan pristup i spremnost da razgovaramo još na prvoj debati na Fakultetu političkih nauka, ali je odavno jasno da takav i slični formati ničemu ne vode pa mi u Vučićevim tiradama i fingiranim razgovorima nećemo učestvovati. Vučiću ništa ne verujemo i zato je za bilo kakav dogovor uslov posredovnje Evropske unije i njene garancije da će eventualni sporazum biti i sproveden", navodi se u saopštenju Stranke Zajedno za Srbiju.
Podelite