Glasanjem do multifunkcionalnog objekta u Pocerskom Pričinoviću

15. novembar 2019. 13:23

U Mesnoj zajednici Pocerski Pričinović, do sada su održana dva neposredna izjašnjavanja građana. Ono što su građani ove Mesne zajednice izglasali do sada je urađeno, te spremno očekuju novo odlučivanje.

U prvom krugu neposrednog izjašnjavanja građana u Mesnoj Zajednici Pocerski Pričinović odlučeno je, a zatim i urađeno uređenje prilaza oko škole i dečje igralište. U drugom krugu novac je opredeljen za izradu projekta multifunkcionalnog objekta za sport, kulturu i prostorije Mesne zajednice.

U ovoj godini u Mesnoj zajednici Pocerski Pričinović, zbog Seoske olimpijade rekonstruisano je sportsko igralište, postavljena je ograda oko škole, asfaltirano je pet ulica, urađeno je i 500 metara trotoara, u tri ulice postavljena je ulična rasveta a u planu je da se do kraja godine rasveta postavi u još dve ulice.

Trotoar u Pocerskom Pričinoviću

Jedna od asfaltiranih ulica u Pocerskom Pričinoviću


I u Pocerskom Pričinoviću neposredno izjašnjavanje građana biće održano 8. decembra. Svi oni koji se nisu upisali u poseban birački spisak, mogu to da učine u kancelariji Mesne zajednice. Pravo da daju predloge koji će se naći na neposrednom izjašnjavanju imali su oni građani koji su platili porez, a pravo da glasaju imaju svi građani koji su se upisali u poseban birački spisak. Ovakav vid direktne demokratije u Šapcu se sprovodi od 2017. godine.

Građani će odlučivati o novcu koji je prikupljen na teritoriji mesne zajednice kojoj pripadaju. Predlog koji dobije najviše glasova 8. decembra, kada je zakazano izjašnjavanje, sprovešće Gradska uprava grada Šapca.

novinarka: Isidora Kovačević
Podelite