Novi besplatni parking za Šapčane

14. novembar 2019. 17:00

Zbog nedostatka parking mesta u gradu, u toku je izgradnja parkinga na Grbavici, koja se finansira iz budžeta grada Šapca. Vrednost ovih radova je 10 miliona, a završetak radova očekuje se do sredine decembra.

Gužve se ne javljaju samo u centru grada, već i u naseljima u kojima živi veliki broj građana, kao što su Benska bara i Trkalište. Zbog potražnje za većim brojem parking mesta promenjen je režim parkiranja u Karađorđevoj ulici, parking kod Socijalnog i Doma zdravlja u Nušićevoj ulici proširen je sa 20 na 60 novih mesta, a u toku je uređenje parkinga na Trkalištu.

Kako se ne bi stvarale gužve i kako bi se prostori za parkiranja u centru grada rasteretili, Grad Šabac obezbediće i nove linije javnog prevoza.

U Cerskoj ulici svakodnevno je nepropisno parkirano oko 60, a u Jovana Cvijića oko 40 vozila. Zbog čega je Komunalna policija najavila kažnjavanje od sledeće sedmice. Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, ističe da nema potrebe za brigu, i da je Gradsko veće jutros rešilo njihov problem.

Prema izveštaju Ministarstva unutrašnjih poslova, u poslednje tri godine ima preko 3.000 novih vozila u Šapcu, zbog čega raste potražnja za novim prostorima za parkiranje. U grad Šapcu od početka godine urađeno je preko 300 novih parking mesta.
Podelite