Savez mladih Šabac: Ovo nije politika

7. novembar 2019. 13:18

Povodom propagandnog glasila koje je tokom protekle večeri podeljeno u Šapcu, oglasio se i Savez mladih Šabac saopštenjem u kom se navodi da je “ovakva vrsta propagande, kojom se putem dezinformacija širi mržnja i netrpeljivost, zabranjena Ustavom i zakonim Republike Srbije”.

Saopštenje:

Povodom tragikomičnog propagandnog glasila koje se danas pojavilo na šabačkim ulicama, u poštanskim sandučićima, i u kantama za smeće, a u kojem su iznete same laži o politici jedinog slobodnog grada u Srbiji, želimo da podsetimo Šapčane da ovo nije politička borba, i nema nikakve veze sa politikom.

Ovakva vrsta propagande, kojom se putem dezinformacija širi mržnja i netrpeljivost, je zabranjena Ustavom i zakonim Republike Srbije. Autori tragikomičnog dela verovatno smatraju da su iznad zakona, što se da proveriti vrlo brzo, kroz pokrenute postupke pred nadležnim organima.
Ustav Republike Srbije u Čl. 55 zabranjuje rad organizacija koje šire mržnju i netrpeljivost. Iz ovog razloga, kada otkrijemo koja interesna grupa stoji iza pomenutog političkog vulgarizma, zatražićemo od Ustavnog suda da pokrene postupak za zabranu te interesne grupe. A sledeći trag tekstova, verovatno je u pitanju partija koja je odgovorna za egzodus mladih iz naše zemlje u poslednjih sedam godina.

Počiniocima želimo da poručimo sledeće: Ovo nije politika, i vi niste političari, ovo je krivično delo, vi ste kriminalci i ići ćete u zatvor.
Podelite