Šabački naprednjaci ispred RTS-a

6. novembar 2019. 15:24

Policija u civilu, „parapolicijske grupe” ili neko treći: Ko je blokirao Aberdarevu pre emisije „Upitnik“ pitanje je koje muči celu Srbiju. Vučić je tokom emisije rekao da se ispred zgrade okupilo „tridesetak njegovih pristalica”, naspram „150 ljudi na suprotnoj strani” i naglasio da on ne želi sukobe.

Da nije baš sve proteklo bez sukoba ispred zgrade Radio-televizije Srbije, potvrđuju i snimci koje na društvenim mrežama dele članovi opozicije. Događaji koji se vide na snimcima, opisani su kao “napadi aktivista Srpske napredne stranke”. Dok su studenti organizacije „Jedan od pet miliona“ za sve incidente koji su se sinoć desili optužili predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer je oko zgrade postavio grupu svojih navijača koji su, kako su rekli, batinali ljude i pretukli fotografa ove organizacije.

Radio-televizija Šabac došla je do saznanja da su u „grupi iz žbuna koja je podgrevala atmosferu“ kako je naveo N1, bili aktivisti Srpske napredne stranke, među kojima se našao i bivši direktor Uprave za trezor, a sada direktor filijale - Panonija Bus - Mako Krsmanović.
Podelite