Građani Štitara ostali bez podrške šabačkih naprednjaka

5. novembar 2019. 16:44

Odbornici Srpske napredne stranke raspravu na 36. sednici Skupštine grada Šapca o podršci inicijative građana Mesne zajednice Štitar, okarakterisali su kao pokušaj politizacije ozbiljnog problema.

Predstavnici odborničke grupe Srpske napredne stranke u prvi mah nisu želeli da govore za televiziju Šabac o problemima građana Mesne zajednice Štitar koji su izneti na Skupštini grada Šapca. Nakon dugog ubeđivanja, ipak su pristali, komentarišući sednicu kao pokušaj politizacije jednog ozbiljnog problema.

Iako je pitanje bilo da li će podržati inicijativu građana Štitara i da prokomentariše diskusiju na hitnom zasedanju Skupštine grada Šapca, predstavnik odborničke grupe Srpske napredne stranke, Dejan Jovanović, nije imao odgovore, te je iskoristio priliku da govori o razvijanju Srbije.

Nakon duge priče o tome kako se Srbija razvija i da će Srpska napredna stranka odneti pobedu na predstojećim izborima, Dejan Jovanović rekao je da će odbornička grupa Srpske napredne stranke ostati uzdržana po pitanju podrške inicijativi građana Štitara, koji se bore protiv brze saobraćajnica koja predviđa rušenje 32 domaćinstva, odnosno 108 objekata i iseljavanje 150 ljudi.
Podelite