Usvojen predlog zaključka o podršci inicijativi građana Štitara

4. novembar 2019. 15:37

Na 36-oj, hitnoj sednici Skupštine grada Šapca razmatran je predlog zaključka o podršci inicijative građana Mesne zajednice Štitar. Uvodnu reč dao je načelnik Gradske uprave Milan Vasić, a odbornicima su se obratili i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac i predsednik Mesne zajednice Štitar, Dušan Tufegdžić. Usledila je četvoročasovna diskusija, na trenutke i žučna.

Nacrt Plana detaljne regulacije Državnog puta Šabac-Loznica izazvao je veliko uznemirenje građana Štitara koji su nezadovoljni delom predviđene trase koja prolazi kroz naseljeno mesto Štitar.

Već je, u postupku javnog uvida, upućen veći broj primedbi na spornu trasu puta, jer bi se time moralo srušiti 30 kuća u Štitaru. A svi su saglasni da se brza saobraćajnica mora premestiti van sela, jer alternativno rešenje postoji.

Odbornici Srpske napredne stranke prilikom glasanja o predloga zaključka o podršci inicijative građana Mesne zajednice Štitar, ostali su uzdržani.

36. sednica Skupštine grada Šapca ovoga puta nije prošla u mirnoj atmosferi kao prethodna. Odbornici opozicije, članovi Srpske napredne stranke, drugim odbornicima nisu dozvoljavali da govore, lupali su šakama o stolove, ali su se i fizički obračunavali. Skupština grada Šapca završena je usvajanjem predloga zaključka o podršci inicijative građana Mesne zajednice Štitara sa 35 glasova za i 12 uzdržanih.
Podelite