U nedelju od 8 do 16: Nova akcija preventivnih pregleda

1. novembar 2019. 11:18

U nedelju će, od osam do 16 časova, biti održana nova akcija besplatnih preventivnih pregleda u zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Deo akcije su i šabački Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić" i Opšta bolnica.

U Domu zdravlja građani će u nedelju moći da izmere krvni pritisak, provere vrednost šećera u krvi i urade EKG pregled, a akcija će se obavljati u Šapcu, u Trećoj zdravstvenoj ambulanti, i u ambulantama u Volujcu, Prnjavoru, Majuru i Jelenči.

U Opštoj bolnici, u delu Internističkog bloka, u kabinetima Službe za radiološku dijagnostiku, radiće se specijalistički pregledi, među kojima po prvi put - neurološki pregledi. U programu su i mamografski pregledi, za koje zainteresovane žene najpre imaju pregled hirurga. U ambulantnom delu Službe oftalmologije u prizemlju Hirurškog bloka, obavljaće se očni pregledi. Pri dolasku, potrebno je javiti se na šalter Rendgen službe, radi registracije i daljeg upućivanja na ponuđene preventivne preglede.
I za nedeljne preglede nije neophodno posedovanje važeće zdravstvene kartice, dovoljno je imati bilo kakav identifikacioni dokument.
Podelite