Oko 80 intervencija u Službi hitne pomoći

31. oktobar 12:13

Služba za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“, tokom protekla 24 časa imala je oko 80 intervencija. U proteklih sedam dana povećan je i broj poziva hroničnih pacijenta zbog negativnog uticaja vremenskih prilika.

U Službi za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ u protekla 24 časa obavljeno je oko 60 intervencija u ambulanti. Lekari hitne pomoći imali su i 13 intervencija na terenu, kao i intervencije u dve saobraćajne nezgode sa lakše povređenim licima i jednoj tuči. A od vikenda do danas beleži se porast poziva hroničnih pacijenata.

Savet za sve hronične pacijente jeste da treba da uzimaju redovno svoju propisanu terapiju, da ne uzimaju ništa na svoju ruku, a da ukoliko imaju novu tegobu ili akutno i naglo pogoršanje stanja nazovu 194 kako bi dobili savet ili pomoć nekog od lekara.

Kako bi se prevenirale respiratorne infekcije, iz Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“, savetuju uzimanje dovoljne količine vitamina C na dnevnom nivou, izbegavanje skupova i prostorija koje su zatvorene, redovno luftiranje i otvaranje prozora na svakih sat vremena bar na pet minuta. Kao i da se u slučaju skoka telesne temperature, pojave upornog, suvog ili produktivnog kašlja praćenog iskašljavanjem ili nelagodom u grudima treba se javiti izabranom lekaru.

Isidora Kovačević
Podelite