Zelenović uputio otvoreno pismo predsedniku Srbije

29. oktobar 11:23

Da li ste se toliko uplašili afere Trg republike, gde se krije gradonačelnik Beograda?

Gospodine predsedniče,
Imajući u vidu da ste Vi jedina adresa koja donosi odluke u Srbiji, tražim da direktoru RTS Draganu Bujoševiću date saglasnost za organizaciju, a gradonačelniku Beograda Radojičiću nalog za učestvovanje u televizijskom duelu sa mnom na javnom servisu, kako bismo pred licem veoma zainteresovane javnosti pretresli sve detalje vezane za rekonstrukciju beogradskog Trga republike i šabačkog Gradskog trga.

S obzirom da ste pre puna tri meseca lično obišli radove na Trgu republike i tom prilikom izrazili divljenje lepoti trga i kvalitetu sada već čuvenih kocki, za koje ste rekli da svaka teži po 25 kg, verujem da je i Vama u interesu da se u predloženom TV duelu razmotre svi detalji ove velike afere. Suština je da građanima gradonačelnik Beograda Radojičić i ja objasnimo kako je i zašto po površini manji Trg republike u Beogradu plaćen 25 puta više od šabačkog, neverovatnih 12 miliona evra, i zašto rekonstrukcija u Beogradu traje više od 400 dana dok je u Šapcu ceo posao završen za 75 dana.

Pre mesec dana od gradonačelnika Beograda sam, u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija od javnog značaja, zatražio kompletnu dokumentaciju o rekonstrukciji Trga republike. Suprotno zakonu, gradonačeknik je nije dostavio, krije dokumentaciju, pa sam po predviđenoj proceduri predao žalbu Povereniku, a od gradonačelnika ni traga ni glasa – sakrio se u mišiju rupu. Pre nekoliko dana javno sam od direktora RTS-a Bujoševića zatražio da organizuje TV duel između Radojičića i mene, da rešimo sve nedoumice. Ni od njega ni traga ni glasa, i on se krije.

Odbijanje razgovora pred kamerama državne televizije i činjenica da se krije dokumentacija o Trgu Republike ukazuju da su sumnje javnosti da je u pitanju velika afera očigledno opravdane.

Predsedniče Vučiću, kao što svako dobronameran zna,Vi imate moć da Bujoševiću date saglasnost da organizuje predloženi TV duel, a Radojičiću nalog da u njemu učestvuje. Ostalo je da sada pred javnošću razjasnimo samo jednu stvar: da li ste se Vi toliko uplašili razmera ove afere da ne smete to da uradite? Da i tu stvar sada isteramo na čistac!
Podelite