Trofej grada Šapca

28. oktobar 2019. 13:46

Na dan kada je Šabac oslobođen u Velikom ratu, drugog novembra, biće organizovan rukometni turnir za dečake od prvog do četvrtog razreda. Trofej grada Šapca, po prvi put organizuje Rukometni klub Metaloplastika uz podršku Grada Šapca i Turističke organizacije. Uz Šabac, najavljeno je učešće dečaka iz još sedam gradova iz Srbije i Republike Srpske.

Drugi novembar je izuzetno značajan datum u našoj istoriji, to je dan kada je posle četiri godine sakaćenja i ubijanja u Velikom ratu Šabac konačno oslobođen. Šabac je kraj rata dočekao sa samo polovinom stanovništva, bio je mesto koje je definitivno najviše nastradalo.

Rukometni klub Metaloplastika mnogo ulaže u svoju školu rukometa, trenutno je klub sa najviše članova u mlađim kategorijama u Srbiji. Osim malih "Plastičara" na turniru je najavljeno i učešće dečaka iz Pančeva, Bačke Palanke, Novog Sada, Aranđelovca, Bijeljine i Loznice.

Turnir je revijalnog karaktera, i za sve učesnike obezbeđene su medalje i pokloni. Turnir se igra u sali Ekonomske škole u subotu, drugog novembra, početak je u 9 sati i 30 minuta.
Podelite