Vlada Švajcarske podržava razvoj eUprave u 35 lokalnih samouprava u Srbiji:Da kliknemo zajedno

23. oktobar 09:48

Trideset pet lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima je i Šabac, uz podršku Vlade Švajcarske preko programa Swiss PRO imaće mogućnost da unaprede kapacitete za elektronsku upravu i pružanje elektronskih usluga građanima i privredi.

Ukupna podrška u vrednosti od preko 260 hiljada evra omogućiće građanima da dobiju lakši i brži pristup pravima i uslugama koje su u nadležnosti lokalne administracije. Pored sredstava za nabavku opreme, program će pružiti tehničku podršku za razvoj i uspostavlјanje internih procesa, regulativa i upravlјačkih struktura za unapređenje eUprave i pružanje eUsluga građanima i privredi.
Šabac je dobio podršku za Projekat "Razvoj efikasne i korisnički orijentisane uprave u digitalnom okruženju", koji treba da doprinese poboljšanju funkcionisanja elektronske pisarnice, dok će dvadeset redovnih usluga iz različitih oblasti biti uspostavljene kao eUsluge, što će doprineti efikasnosti uprave prema građanima i privredi. Ukupna vrednost projekta je 12.280 evra, pri čemu je učešće programa Swiss PRO 9.030 evra, a ostalo lokalne samouprave.
Kroz ovaj program pruža se podrška lokalnim samoupravama u cilju povećanja odgovornosti, transparentnosti i efikasnosti u obezbeđivanju boljeg pristupa uslugama i pravima svih građana. Projekti su odobreni u okviru javnog poziva „Da kliknemo zajedno”, koji je bio otvoren za 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.
Podelite