Zelenović: Žalba povereniku

21. oktobar 2019. 15:01

Gradonačelnik Šapca i predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović podneo je danas žalbu povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kako bi dobili sve podatke vezano za javnu nabavku koja se tiče rekonstrukcije beogradskog Trga republike, jer im gradske vlasti nisu odgovorile na taj zahtev.

Zelenović je novinarima, ispred kancelarije poverenika‚ rekao da nastavlja zakonsku proceduru u tom slučaju, koju su predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i on pokrenuli pre dvadesetak dana.

Pošto gradske vlasti nisu postupile u skladu sa zakonom i u roku koji je predviđen, dodao je Zelenović podneta je žalba povereniku i on ima rok u kojem treba da ispita taj slučaj.

Svima su, bilo da su u pitanju predstavnici vlasti ili stranih organizacija, puna usta institucija i toga da zaštitu tražimo pred institucijama i to sada radimo, rekao je Zelenović uz napomenu da "jedna institucija ne radi, a da su sada ispred druge".

Očigledno postoji problem sa tim da je na nešto što se tiče gradskog trga potrošeno više od 12 miliona evra, rekao je on i napomenuo da su troškovi šabačkog trga, koji je veći od beogradskog, bili 20 puta niži.

Upitan o izjavi zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da će 1. novembra izaći sa svim podacima, Zelenović je ocenio da je strašno da se izvodi javna nabavka, a da niko ne zna koliko to košta i da se cena utvrđuje tokom izvođenja radova.

Zelenović je rekao da će danas biti održan sastanak Saveza za Srbiju na kojem će se razgovarati o nastavku kampanje bojkota.

Očigledno postoji snažno osećanje da ne treba učestvovati na unapred pokradenim izborima, da nas bilo ko pravi ludim i da, ako će biti nekih izbora u budućnosti u Srbiji, oni će biti pošteni, rekao je Zelenović.

FoNet
Podelite