Protest "1 od 5 miliona" posvećen radniku "Krušika"

20. oktobar 2019. 12:37

U Beogradu je sinoć održan 46. protest "1 od 5 miliona", posvećen radniku "Krušika" uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću koji je u kućnom pritvoru, a čiju je poruku preneo njegov advokat Vladimir Gajić koji je poručio da Obradović pozdravlja građane koji mu pružaju podršku uz "zahvalnost do neba".

"Aleksandar Obradović vam se zahvaljuje do neba za pritisak koji vršite i zato što nije sam jer najgore što može da mu se desi je da ostane sam. Zahvaljujući novinarima i vama, njegov položaj je popravljen i on više nije u kazamatu već kod kuće", rekao je Gajić.

On je naveo da je Obradović poručio i da bi ponovo isto uradio čak i da se vreme vrati.

"Pokazuje se da prokleta avlija opet radi na ovim prostorima. U njoj je sada jedan hrabri Valjevac zato što je otkrio delovanje jedne organizovane kriminalne grupe u Krušiku", istakao je Gajić.

On je okupljenima poručio da će "na kraju videti leđa Aleksandru Vučiću" i poručio im da se ne boje jer, kako je naveo, niko ne može da ostane na vlasti kad na ovakav način vodi državu.

"Molim vas da ne zaboravite Obradovića, važno je da budete uz njega, moraće oni da oslobode zatvorenika", ocenio je Gajić.

Gajić, koji je član Pravnog saveta Narodne stranke,rekao je da opozicija neće promeniti svoju odluku o bojkotu predstojećih izbora.

Jedan od organizatora protesta u Novom Sadu, student Dejan Bagarić, rekao je da su napadači koji su ga letos pretukli dobili uslovne osude, što znači da su na slobodi.

On je izjavio da to znači da su "institucije u saradnji s nasilnicima", jer nisu utvrđeni ni motivi za napad, niti nalogodavac", rekao je Bagarić.

On je tražio od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da podnese prijavu protiv njega zbog krečenja kaldrme na Trgu republike.

"Molim te da mi obezbediš prijavu jer se osećam uskraćeno za ono što mi pripada", poručio je Vesiću Bagarić.

Učesnici protesta su se, kretajući kroz Njegoševu ulicu, zadržali kratko "u komšiluku" zamenika Beograda skandirajući "Vesiću lopove".

Posle toga, zastali su kod zgrade Komunalne policije na čiji su ulaz zalepili nalepnice sa natpisom "bojkot".

Student i organizator subotnjih šetnji Srđan Markovićm obratio se građanima ocenivši da je komunalna policija "privatna Vesićeva policija u službi Srpske napredne stranke", a nekoliko učesnika protesta zapalilo je baklje na samom ulazu u zgradu.

Potom su stigli i do zgrade tužilaštva u Katanićevoj ulici i na ulazu ostavili simbolično odštampanih 300.000 evra.

Marković je poručio da je to iznos koji je otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića "nosio u rancu" kada je išao u jedan hotel, a da tužilaštvo to nije ispitalo.

Marković je tražio od tužilaštva da "radi svoj posao" uz zahtev da Obradović bude pušten iz kućnog pritvora.

Aplauzom za Obradovića za kog je Marković rekao da je heroj, završen je protest, a demonstranti su i ulaz tužilaštva izlepili nalepnicama "bojkot" i palili baklje.

FoNet
Podelite
 • Lider Dveri Boško Obradović, rekao je za RTV Šabac da je važno da opozicija ostane složna i verna zajedničkoj borbi za slobodne i poštene izbore,...
  31. maj
 • Pokret slobodnih građana učestvovaće na izborima, koji će biti održani 21. juna. Član Predstedništva pokreta Slobodnih građana Pavle Grbović reko je...
  24. maj
 • Predstavnici koalicije koju čine Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija, predali su u toku dana gradskoj izbornoj komisiji kandidaturu liste...
  23. maj
 • Javnobeležnička komor Srbije, obratila se saopštenjem u kojem reaguje na jučerašnje navode političkih aktera u Šapcu, odbacujući da su javni...
  17. maj