Šesti sajam meda

11. oktobar 2019. 15:07

Međunarodni Sajam meda, šesti po redu, u organizaciji Grada, Odeljenja za poljoprivredu i šabačkih udruženja, održan je danas u pešačkom delu Karađorđeve ulice. Na Festivalu je učestvovalo oko 40 izlagača pčelarskih proizvoda, ali i proizvođači opreme.

Grad Šabac već 10 godina ima dobru saradnju sa pčelarskim udruženjima, a zbog podsticaja za ovu poljoprivrednu delatnost na teritoriji grada ima preko 22.000 košnica. Grad Šabac je danas je lider ne samo po proizvodnji meda i broju košnica, već i po edukovanosti pčelara.

Dušan Kostadinović, zamenik gradonačelnika Šapca otvorio je šesti Međunarodni festiva meda i tom prilikom rekao da je namera grada Šapca da pomogne proizvodnju, plasman meda i promociju pčelara i pčelarstva.

Pčelari našeg kraja smatraju da imaju svetlu budućnost i nadaju se da će se ovakav festival organizovati i narednih godina.

Izlagači su na šestom Međunarodnom sajmu meda imali priliku da razmene iskustva, posetioci da probaju i kupe kvalitetan med, a ova manifestaja našla je mesto i u turističkoj ponudi grada.
Podelite