Delegacija grada Šapca na centralnoj proslavi obeležavanja proboja Solunskog fronta

28. septembar 16:03

U okviru obeležavanja proboja Solunskog fronta i iskrcavanja Srpske vojske na ostvo Krf u četvrtak je održana centralna proslava na ostvu Vido. Delegacija grada Šapca i MZ Mačvanski Prnjavor uzela je učešće u ovoj proslavi, položila vence i poklonila se senima naših slavnih predaka na ostrvu Vido i plavoj grobnici. Zastavu Srbije, uz pesmu "Tamo daleko" nosili su ponosno naši mladi članovi KUD "Prnjavor", pobratimi sa Krfskim mestom Ageos Mateos. Baš u Ageos Mateosu održan je koncert našeg KUD-a, i potvrđena bolja da se prijateljstvo nastavi i podigne na viši nivo.

"Krf za nas Srbe nije samo ostrvo već simbol spasa, nove nade i prijateljstva. Na ovom ostvu, iz prijateljstva, bratstva i ljuvavi rodila se nada, tu su postavljeni temelji pobede na Kajmakčalanu i pobede vojske koju su činili naši preci u Velikom ratu. Hvala Vam dragi prijatelji za bratstvo, za ljubav, za život, za nadu." istakao je član Gradskog veća Božidar Katić u obraćanju okupljenima.

Juče je poseta nastavljena posetom naše delegacije manastiru iz 12. veka i fabrici za proizvodnju maslinovog ulja. U toku večeri predsednik opštine Južni Krf i član gradskog veća Božidar Katić razgovarali su o konkretnim načinima za unapređenje saradnje.
Podelite