Gradska skupština: Kriminalni potezi SNS-a

26. septembar 15:48

Na sednici Skupštine grada Šapca, odbornici Srpske napredne stranke otvorili su pitanje solidarne pomoći u Javno komunalnom preduzeću „Vodovod - Šabac“. Oni su naveli da je 106 radnika tužilo ovo preduzeće za solidarnu isplatu.


Odbornici Srpske napredne stranke, na 34. sednici Skupštine grada Šapca, optužili su Javno komunalno preduzeće „Vodovod – Šabac“ kako lažira izveštaje o suficitu a da pri tom nemaju sredstava da isplate radnicima solidarnu pomoć.


Međutim, istina je malo drugačija. Direktorka „Vodovoda“ Daniela Lovrin – Gavrilović, potsetila je sve prisutne u Skuptini da je Srpska napredna stranka 2014. godine donela zakon u kom je protivustavno radnicima i penzionerima država oduzela primanja, između ostalog i zaposlenima u javnim preduzećima.


Daniela Lovrin – Gavrilović za skupštinskom govornicom rekla je i da je pred Beogradske izbore Zorana Mihailović „zamazala oči“ zaključujući ugovor u kom se navodi da je preduzeće dužno da zaposlenom isplati solidarnu pomoć radi ublažavanja nepovoljng materijalnog položaja ako za to ima sredstava.


Javno komunalno preduzeće „Vodovod – Šabac“ u 2018. godini poslovalo je odgovorno i odgovorno upravljalo javnim sredstvima. „Vodovod“ je godinu završilo sa 32 miliona dobiti, imali su 512 miliona prihoda i 87 miliona na račanu poslednjeg dana 2018. godine.
Podelite