Nema mesta za brigu

25. septembar 16:54

Na sednici Skupštine grada Šapca otvorila su se i pitanja o ispravnosti vode u pet seoskih škola Pocerskog kraja. Kako je doktor Slobodan Popović rekao, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila je neispravnost vode.

Doktor Slobodan Popović, odbornik u Skupštini grada Šapca, za neispravnost vode u školama na seoskom području, optužio je Gradsku upravu i Javno komunalno preduzeće „Vodovod – Šabac“.

Ispitivanje kvaliteta vode koju škole dobijaju iz bunara vrši se svake godine.

Doktor Slobodan Popović, koji je otvorio temu ispravnosti vode, iako je za Skupštinskom govornicom rekao je da ne diže paniku, u izjavi za medije ipak je to učinio, što je po Krivičnom zakonu, Članu 343 za iznošenje ili pronošenje lažnih vesti ili tvrđenja kojima se izaziva panika, predviđena kazna zatvora od 3 meseca do tri godine, kao i novčana kazna.

Svima koji koriste vodu iz sopstvenih bunara, Javno komunalno preduzeće „Vodovod – Šabac“ može da ispita kvalitet vode, a kada su u pitanju škole pomenute na današnjoj sednici Skupštine, iz Vodovoda su ponudili da izvrše ispiranje njihove mreže.
Podelite