Usvojen rebalans budžeta grada Šapca

25. septembar 16:52

Šestomesečni izveštaj o izvršenju budžeta grada Šapca za period od 1. januara do 30. juna 2019. godine i odluka o rebalansu budžeta grada Šapca, druga po redu u ovoj godini, usvojeni su na današnjem zasedanju Skupštine grada Šapca. Razlog za rebalans budžeta je povećanje prihoda u odnosu na prvobitno planirani.

Povećanja prihoda u budžetu grada Šapca odnose se na transferna sredstva dobijena iz Republike i od donacija, koja moraju biti na rashodnoj strani planirana, jer se radi o namenskim sredstvima.

Šabačka opozicija, odbornici Srpske napredne stranke, za skupštinskom govornicom izneli su primedbe na predlog odluke o rebalansu dva, budžeta grada Šapca, ali i na šestomesečni izveštaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. juna 2019. godine. Iako su izneli mnogo primedbi, odbornici Srpske napredne stranke na kraju su priznali da nisu stručni za ovu oblast.

Na 35. sednici Skupštine grada Šapca rečeno je da su prihodi ostvareni u prvih šest meseci ove godine u budžetu za 500 miliona veći nego u istom periodu prošle godine.
Podelite