Sutra predstavljanje romana "Roditelji" Đorđa Sibinovića u Biblioteci šabačkoj

24. septembar 2019. 15:43

Sutra u 19 časova u Dvorani „Vinaver“ u Aneksu Biblioteke šabačke biće predstavljen roman „Roditelji“ Đorđa Sibinovića. O knjizi će, pored autora, govoriti i književnik Petar Arbutina, kritičar i urednik u Izdavačkoj kući „Službeni glasnik“, koja je i objavila ovo delo i Milica Milenković, profesorka književnosti. Roman „Roditelji“ Đorđa Sibinovića efektno je ispričana teška priča o velikoj ljudskoj drami koja se bolno oseća kao lična odgovornost za nemoć i duboka tuga za nezaborav.

Način na koji je Sibinović ispričao priču o nesrećnoj ženskoj sudbini, raspetoj između poretka muške kulture silovanja i ženske emancipacije bez samosvesti, dostojno konkuriše oblicima pripovedanja koji dokazuju svoju autonomiju ne samo organizacijom jezika i slika već, pre svega, produbljivanjem ispričanih priča na onim mestima na kojima je moguće u ljudsku dramu zaroniti bar onoliko koliko je to pošlo za rukom Sofoklu, Šekspiru, Dostojevskom, Bori Stankoviću...

Đorđe D. Sibinović, doktor pravnih nauka, autor je više pesničkih zbirki, romana i knjiga eseja. Dobitnik je nekoliko nagrada za poeziju među kojima su „Miroslav Antić“, „Milan Rakić“, Nagrada Vukove zadužbine... Njegova dela su prevođena na nemački, francuski, makedonski, ukrajinski i engleski jezik.
Podelite