Rektorka Univerziteta u Beogradu: Razgovori su bili konstruktivni

23. septembar 13:56

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović ocenila je da su današnji razgovori sa studentima koji blokiraju Rektorat bili konstruktivni i izrazila nadu da će se naći rešenje koje je dobro za Univerzitet, dok su studenti najavili da će blokada trajati do kraja pregovora sa rektorkom.

"Vodili smo veoma konstruktivne razgovore. Verujemo da smo korak bliže našem dogovoru, sutra nastavljamo i verujem da ćemo na najbolji način za Univerzitet doći do rešenja koja će koristiti celoj akademskoj zajednici", rekla je Popović novinarima posle sastanka.

Studentkinja iz organizacije "Jedan od pet miliona" Valentina Reković najavila je da će studenti blokirati Rektorat do kraja pregovora.

Ona je istakla da su danas bili odgovorni i konstruktivni i da se nisu ponašali "kao mala deca" kako su to ranije navodili pojedini predstavnici Srpske napredne stranke.

Reković je istakla da su studenti u konsultaciji sa profesorima koji su ih podržavali od početka zaključili da je u interesu svih da što pre "na čistac isteraju doktorat (ministra finansija) Siniše Malog".

"U tom smislu naš zajednički cilj je da Univerzitet što pre počene da radi na rešenju tog problema i mi smo u tom smislu vodili razgovore u dobrom pravcu", naglasila je Reković.

Razgovori su danas trajali oko dva i po sata i bili su zatvoreni za javnost, a sutra će biti nastavljeni u 11.00 časova u Rektoratu.
Podelite