SzS: Vesić obmanuo javnost

19. septembar 2019. 15:16

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SZS) u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obmanuo javnost da je ugovor sa izvođačem za Trg republike objavljen na portalu Uprave za javne nabavke.

On je na konferenciji za novinare pozvao Vesića da objavi cenu koju će Beograd platiti izvođaču, da podnese ostavku i da se stavi na raspolaganje istražnim organima.

Jovanović je rekao da je Vesić krivicu za Trg republike pokušao da prebaci na izvođača radova, ali da je investitor bila Gradska uprava i da su oni odgovorni za nabavku kocki koje ne odgovraju konkursnoj dokumentaciji i dodao da je nadzor radova obavila Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

"Ako su oni odobrili da se kocke poslože kako je prvobitno bilo urađeno, ne može izvođač biti kriv", istakao je Jovanović.

Predstavnik Demokratske stranke (DS) Dragoslav Šumarac rekao je da se prilikom rekonstrukcije Trga republike nije poštovalo mišljenje stručnjaka i da "Vesić može da obrće kocke koliko hoće", ali će one posle prvog mraza početi da ispadaju.

On je ocenio je da su studenti koji blokiraju Rektorat hrabri i da se oni bore za status Univerziteta u Beogradu koji je pao na Šangajskoj listi i izrazio im punu podršku studentima da istraju u svojim zahtevima.

Predstavnik pokreta Dveri Jugoslav Kiprijanović rekao je da je aktuelna vlast počinila najveći urbicid u Beogradu i da to što se u septembru radi ulica 27. marta i što su svuda suženja ulica pokazuje da vlast ne radi u korist građana.

On je kazao da je i gradski urbanista Marko Stojčić čovek koji ima sumnjivu diplomu Arhitektonskog fakulteta i da vlast pronalazi ljude sa takvim diplomama kako bi potpisivali ono za šta će se u budućnosti odgovarati.

Konferencija je održana ispred opštine Zvezdara u kojoj je danas održana sednica parlamenta, koji bojkotuju odbornici Saveza za Srbiju.
Podelite