Zelenović: Zajedno za Srbiju donela odluku da bojkotuje izbore

13. septembar 2019. 12:33

Predsedništvo Zajedno za Srbiju donelo je odluku da stranka ne učestvuje na lažnim izborima koje priprema režim Aleksandra Vučića.
Svesni odgovornosti za budućnost zemlje, sa svoje strane smo učinili sve što je bilo u našoj moći da se dođe do uslova za slobodne i poštene izbore. Imali smo konstruktivan i dobronameran pristup i na okruglim stolovima vlasti i opozicije na FPN, i u kontaktima sa predstavnicima međunarodne zajednice, ali Vučić je odlučio da održavanjem lažnih izbora zemlju gurne u duboku krizu.On snosi svu odgovornost za posledice takve odluke.
Ovi Vučićevi izbori su lažni izbori jer se održavaju u uslovima zloupotrebe svih javnih resursa u cilju sprečavanja izražavanja slobodne volje građana – od nezabeležene medijske cenzure i torture, funkcionerske kampanje, sumnjivih biračkih spiskova, preko kupovine glasova, netransparentnog finasiranja, do otvorenih pretnji i ucenjivanja birača. Mi želimo promenu vlasti na izborima a ne na ulici, i zato ćemo sve svoje snage uložiti u borbu za slobodne i poštene izbore koji se moraju održati najmanje devet meseci nakon uspostavljanja uslova za takve, prave, izbore, a to će se pod pritiskom građana desiti mnogo pre nego što Vučić misli.

Nebojša Zelenović
Predsednik Zajedno za Srbiju
Podelite