Bastać: Utvrditi ko je kriv za Trg

13. septembar 2019. 10:08

13. septembar 2019. (FoNet) -
Predsednika opštine Stari grad Marko Bastać ocenio je da se razmere nestručnosti i korumpiranosti aktuelne vlasti najbolje
danas vide na Trgu republike koji se već raspada i zatražio od Gorana Vesića da obezbedi uvid u knjige nadzora kako bi se tačno utvrdilo ko je kriv za materijalnu štetu, koju na svojim prevoznim sredstvima trpe građani.

Povodom vanredne inspekcijske provere na Trgu republike u koju je rano jutros išao Vesić, Bastać je rekao da zamenik gradonačelnika nastavlja da se krije od građana, pa u vanrednu inspekciju štete ide pre šest sati ujutru.

"U toj inspekciji on je utvrdio da su radovi izvedeni loše, kao i da je projektant zaboravio čitave kategorije saobraćaja i sve to samo deset dana nakon što se hvalio kako niko nikad ništa lepše, bolje i funkcionalnije nije napravio", ukazao je Bastać.

On je podsetio da je o svemu što je Vesić jutros otkrio upozoravao javnost, i u toku radova.
Bastać je zatražio i da Vesić informiše javnost ko je od kumova predsednika Srbije sekao kamen na Trgu. "Zahtevamo da se svi koji su potrošili 10 miliona evra za rekonstrukciju, čiji je vrhunski domet ukidanje dve kolovozne trake i saobraćajni kolaps u kome građani mesečno gube dane i dane života, izvine Beograđanima i podnesu ostavke pre nego što neko buduće, od političkih pritisaka oslobođeno, tužilaštvo bude otvorilo istragu o svemu što se dešavalo na projektu rekonstrukcije Trga", naveo je Bastać.
Podelite