Zelenović: Rekonstrukcija trga u Šapcu koštala 20 puta manje nego u Beogradu

13. septembar 2019. 10:02

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ukazao je u utorak (na konferenciji za novinare, koju je zajedno sa predsednikom opštine Stari grad, Markom Bastaćem, održao u Beogradu, na Trgu Republike), da je rekonstrukcija trga u Šapcu, koji je površinski veći nego Trg Republike u Beogradu, koštala 400.000 evra, i trajala 75 dana, dok su radovi na beogradskom izvođeni 375 dana i koštali 10 miliona evra, 20 puta više.

"Pitanje je šta je pametno moglo da se uradi za te pare, koliko kanalizacije u Ovči i Borči, koliko dečjih vrtića", zapitao je Zelenović na konferenciji za novinare na Trgu Republike.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać je ukazao da je za 10 dana od otvaranja Trga Republike jedini uspeh vlasti to što su uspeli da naprave saobraćajni kolaps, a posebno u Vasinoj ulici, gde je protok vozila sa četiri sužen na dve trake.

Bastać je zapitao vlast koliko će stvarno koštati rekonstrukcija Trga Republike i zatražio da pokažu nadzorne knjige radova, kako bi se videlo "gde su otišle te pare, jer se neko ugradio duplo".
Podelite