Bastać: Borba za fer i slobodne izbore

31. avgust 13:28

Na tribini u Beogradu, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, rekao je da "se bore da omoguće fer i slobodne izbore i od toga ne odustaju". "Bilo da se oni dogode u redovnom terminu, godinu dana nakon toga, ne odustajemo od te borbe", rekao je Bastać.
Bastać je rekao da će oni, ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne ispuni te zahteve, "bojkotovati ne izbore, mi bojkotujemo ovo ludilo". "Mi bojkotujemo to što u ovom gradu i ovoj zemlji svako može u sred noći da uzme motornu testeru i seče stabla, što svako može da raskopava ulicu bez da pita bilo koga", naveo je Bastać.
Bastać je rekao i da se svaki dan sve više i višecentralizuje gradska kasa."Komunikacija između opozicione opštine i Grada Beograda ne postoji osim kada oni nama nešto otimaju. Ovde mi čak ne možemo ni da kažemo da smo vlast, jer da biste bili vlast morate da imate neke ingerencije. Da biste bili vlast morate da imate neki budžet", istakao je Bastać.
Govoreći o budžetu opštine Stari grad Bastać je naveo da od 100 odsto novca koji se zaradi na teritoriji ove opštine Grad Beograd ovoj lokalnoj samoupravi vrati samo pet odsto.
Podelite