Olimpijske seoske igre u Pocerskom Pričinoviću pratilo oko tri hiljade ljudi

26. avgust 2019. 15:30

Olimpijske seoske igre, ceremonijom dodela medalja i pehara najboljima, zatvorene su juče u Pocerskom Pričinoviću. Četrnaesta po redu manifestacija u organizaciji šabačkog Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom grada Šapca, okupila je 24 mesne zajednice i više od 1500 takmičara.

Ekipe iz 24 mesne zajednice odmerile su snage kako u popularnim sportovima, tako i u onim tradicionalnim koje nemamo prilike često da vidimo. Poruka seoskih olimpijskih igara je druženje i promocija sporta, a ovaj događaj tokom tri dana trajanja pratilo je oko 3000 ljudi.

Ekipa iz Pocerskog Pričinovića u ukupnoj konkurenciji odnela je pobedu, pa je ova mesna zajednica osim što je dobar domaćin pokazala da je i te kako mesto mladih i sporta.

Na programu igara je bilo 14 sportskih disciplina. Najviše pažnje privuklo je nadvlačenje kanapa, a navijalo se veoma glasno za takmičare koji su se trudili da u što kraćem roku pobede. Tajna se kod muške pobedničke ekipe Mišar jedan krila u opancima, koji ne klizaju. U ženskoj konkurenciji pobednik je Prnjavor, koji je na ovim igrama imao najmanje učesnika, a osvojio najviše medalja. A evo kako su pobednice proslavile prvo mesto.

Može se reći da su šabačke mesne zajednice opravdale u potpunosti učešće u ovoj sportskoj manifestaciji.Veliko interesovanje za ovakav sportski izazov postoji ,tako da sledećim domaćinima predstoji da još ozbiljnije i bolje organizuju ovo takmičenje.
Podelite