Predstavnici Gradske uprave grada Šapca posetili srpske porodice u Goraždevcu

22. avgust 14:06

Srpske porodice koje su uključene u projekat "Znanje o jagodičastom voću za bolji život", u okviru kojeg je grad Šabac obezbedio sredstva za sadnice jagoda kao podršku poljoprivrednicima na Kosovu, obišli su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, kao i vladika raško-prizrenski Teodosije. Budući jagodari zahvalili su se rukovodstvu Šapca i vladiki Teodosiju na podršci.

Ono što je prošle godine prilikom posete gradonačelnika Šapca sa saradnicima opštini Peć dogovoreno, ovih dana je realizovano. Grad Šabac izdvojio je sredstva u iznosu od deset hiljada evra kako bi se u Goraždevcu i povratničkom selu Brestovik podigli prvi zasadi jagoda. Priliku za učestvovanje u u ovom projektu dobilo je sedam srpskih porodica, a proizvodnja će se odvijati na površini od hektar i po.

Vladika Raško-prizrenski Teodisije razgovarao je sa budućim jagodarima i izrazio zahvalnost gradu Šapcu na pomoći . Takođe, naglasio je da ovaj primer treba da podstakne ljude da budu domaćini, da se bave proizvodnjom, ne samo da imaju za sebe nego da pomažu i drugima.

” Cilj je ekonomski osnažiti ljude, da ne žive od socijalnih davanja, već od svog rada. Saradnja i razumevanje među ljudima može da pomogne da se živi bolje”, poručio je Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović .

Uz saradnju i razmenu znanja, jagodari u Goraždevcu i Brestoviku očekuju uspeh. A do prvih plodova pomoć kroz savete i iskustva stizaće od grada Šapca, posebno Odeljenja za poljoprivredu.
Podelite