Zelenović: Vreme je za sledeću fazu

19. avgust 2019. 13:57

Predsedavajući Savezu za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da je SZS na sastanku predstavnika vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka izneo konkretan zahtev da se do 15. septembra u Skupštini izabere novi savet REM.

On je posle sastanak rekao novinarima da se traže visokostručne osobe koje će biti izabrane konsenzusom.

"Ako nemamo to rešenje do 15. septembra onda ulazimo u bojkot", rekao je Zelenović i dodao da je to uslov za nastavak razgovora.

Prema njegovim rečima, to je sada pitanje političke volje.

On je rekao da je SZS na sastanak došao sa čistom namerom da se situacija promeni, ali da vlast svoje stavove nije promenila ni za milimetar.

Zelenović je dodao da format u kojem se vode razgovori ne daje rezultate i da je vreme da se uđe u sledeću fazu, koja se neće dogoditi ako vlast ne ispuni medijske zahteve opozicije.

Kako je dodao, SZS aktivno radi na strategiji bojkota.

Predstavnik Građanskog demokratskog foruma Rade Veljanovski rekao je da ne vidi mogućnost da se dođe do racionalnog epiloga.

"Govorilo se o mnogo problema. Rasprava je ličila na raspravu o medijskoj strategiji. Nije realno da se ti problemi stave na sto i razrešavaju. Treba se koncentrisati na ono što treba uraditi do izbora", rekao je Veljanovski.

On je dodao da izgleda da se dogovor oko funkcionerske kampanje ne može postići i da će naredna kampanja izgledati kao i prethodne.

Veljanovski je rekao da je tačno da se niko ne sme mešati u uređivačku politiku privatnih medija, ali da se pritom ne razume da oni ne smeju biti diskriminatorni.

Autor: FoNet
Podelite