37. protest #1od5miliona

18. avgust 2019. 15:36

Protest "Jedan od pet miliona" održan je sinoć 37. put u Beogradu. Iako nije bilo planom predviđeno da protestna šetnja prođe pored Predsedništva Srbije, kolona građana je mimo najavljene rute tuda ipak prošetala. Zgradu su obezbeđivale pripadnice "Kobri". Oko zgrade Predsedništva učesnici protesta raširili su, po zemlji, panoe na kojima su ispisanje 42 preporuke za slobodne i fer izbore.

Protest je počeo na Terazijama govorom pretučenog člana organizacije "Jedan od pet miliona" Srđana Markovića koji je sve pozvao na bojkot, jer predsednik Srbije prema njegovim rečima bojkotuje zakon.

Demostranti su oko Predsedništva koje su obezbeđivale pripadnice jedinice Kobri i policije, ostavili transparente sa zahtevima. Marković je rekao da demonstranti nemaju ništa protiv vojske i policije "i ako pokušavaju da ih nateraju da rade nešto što nije narodno".

Učesnici protesta se fotografisali sa Majom Pavlović
Protest "Jedan od pet miliona" završen je na Trgu Nikole Pašiča ispred Regulatornog tela za elektronske medije. Učesnici protesta pozdravili su direktorku Kanala 9 Maju Pavlović koja već šesti dan štrajkuje glađu. Demonstranti su joj uputili reči podrške do, kako su rekli, pobede.
Podelite