Zelenović: Šabac je spreman za investicije Republike Srbije

15. avgust 2019. 15:05

Povodom najava predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića da će u narednom periodu biti izdvojeno tri milijarde evra za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u Srbiji, gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović izjavio je da je Šabac potpuno spreman i da već ima urađene projekte za takvu investiciju. Podsetio je i na činjenicu da grad Šabac jedini u Srbiji ima potpuno funkcionalno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Predsednik Repblike Srbije Aleksandar Vučić na koferenciji za medije rekao je da će sa lakoćom biti obezbeđeno 12 milijardi evra, za potpuni infgrastrukturni preporod Srbije, od toga - 3 milijarde će biti uloženo u projekat da svaki grad i selo u Srbiji dobiju kalalizaciju i vodovod.

Zelenović je podsetio i da u našem gradu postoji i jedino funkcionalno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji.

Šabački Vodovod u ovom trenutku već ima spremne projekte za izradu kanalizacione mreže u Pocerskom Pričinoviću i Majuru vrednosti oko 100 miliona dinara, kao i za drugu fazu radova na postrojenju za prečišćavanje odpadnih voda.

Šabac ima generalni projekat vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda, tako da bi za maksimalno osam godina, kada bi republika dala obećani novac, u Šapcu kanalizacija i voda stigli do svake kuće i u najudaljenijem selu.

Šabac od 2000. godine do sada uložio 44 miliona evra za vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Gradonačelnik kaže da je spreman da bilo koju lokalnu samoupravu u Srbiji uporedi sa Šapcem u ovoj oblasti, uveren da je Šabac na tom polju apsolutni rekorder.
Podelite