Otvoren prvi Internacionalni teatarski festival "Intef"

15. avgust 2019. 11:59

Prvi Internacionalni teatarski festival „Intef“, otvoren je sinoć, nadomak Šapca u Domu kulture na Mišaru.

Omladinsko pozorište ,,Vožd" krunisalo je desetogodišnjicu rada i ljubavi prema pozorištu, tako što je ljubiteljima prozorišta otvorilo vrata INTEF festivala. Publici su se obratili direktor festivala Dušan Simić kao i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.

Nakon njihovog obraćanja, glumica Vanja Pavlović, koja je vodila program, pročitala je pismo Vide Ognjenović, kojim je INTEF zvanično otvoren. Prva predstava koja je izvedena je komad Omladinske scene pozorišta "Janko Veselinović" iz Bogatića "Hajde da ne žmurimo", u režiji Ivane Terzić.
Tokom pet festivalskih dana, mladi iz Srbije i regiona, nadmetaće se u izvođenju predstava nastalih tokom protekle pozorišne sezone.

Festival ima i bogat prateći program u okviru koga će biti održane tribine, koncerti kao i nastupi priznatih umetnika iz pozorišnog i filmskog života.
Osnivači „INTEF-a“ su svršeni studenti glume i drugih umetničkih fakulteta, čija je želja da Prvi ruralni pozorišni festival u ovom delu Srbije, postane tradicionalni kulturni događaj.
Podelite