Vlasnica Kanala 9 ponovo štrajkuje glađu

12. avgust 16:35

Vlasnici Kanala 9 Maja Pavlović počela je štrajk glađu nakon što, kako je rekla, ni tri meseca posle prethodnog protesta suštinski nije rešen nijedan problem.

Ona je rekla da očekuje poziv predsednika Srbije pošto je iz kabineta premijerke Ane Brnabić dobila informacije da je predsednik zainteresovan za njen slučaj.

"Evo, držim telefon u rukama i čekam", rekla je Maja Pavlović i najavila da je spremna da se obrati međunarodnim institucijama kako bi njen slučaj bio rešen.

Pavlović je rekla da su, nakon sastanka sa premijerkom Brnabić, postojale inicijative sa obe strane, ali da do ispunjenja zahteva nije došlo.

"Više nemamo finansijskih mogućnosti da budemo strpljivi", rekla je Pavlović.

Navela je da su zahtevi Kanala 9 isti i da se odnose na donošenje presuda u postupcima u kojima ; godinama traže da saznaju "da li je njihov stav ispravan i šta će sud reći".

"Ustavni sud se izjasnio u pogledu zahteva upućenog Organizaciji proizvodjača fonograma Srbije (OFPS) i neće da odlučuje po našoj žalbi. Moji advokati pišu predstavku Strazburu i pravdu ćemo tražiti u instanci van naše zemlje", rekla je Pavlović.

Navela je i da je finansiranje lokalnih medija "zaista ograničeno ukoliko nisu prorežimski".

"Zahteve sam definisala u skladu sa onim što muči sve lokalne medije, a ne samo mene. Svi su saglasni da je to ono što nam onemogućava da opstanemo. Međutim, ne očekujem otvorenu podršku s obzirom da je veliki strah u Srbiji", kazala je Pavlović.

FoNet
Podelite