"Podrži dojenje - osnaži roditelje"

3. avgust 15:07

A u Kalendaru zdravlja do 7.avgusta traje Svetska nedelja dojenja, koja se ove godine, u više od 170 zemalja, obeležava pod sloganom "Podrži dojenje - osnaži roditelje. Sada i ubuduće". U Srbiji, nacionalna nedelja promocije dojenja, obeležava se četrdesete nedelje u godini, što simbolično predstavlja trajanje trudnoće i ove godine obeležavanje će biti od 1.do 7.oktobra. Cilj kampanje širom sveta je skretanje pažnje zdravstvene i šire juavnosti na značaj dojenja, kojim se obezbeđuje najoptimalnija ishrana, pravilan rast i razvoj, zaštita i unapređenje zdravlja i deteta i majke, ali i da se ukaže na značaj pružanja podrške i pomoći trudnicama, majkama i dojiljama da ostvare uspešno dojenje.

Podelite
 • Nakon temperatura od blizu četrdeset stepeni, koliko je u Šapcu bilo proteklih dana, današnje osveženje i te kako prija, ali je velika i nagla promena.
  14. avg
 • Redovnoj akciji prikupljanja neophodnih rezervi krvi, sredom u Kulturnom centru, danas se odazvalo trideset osmoro humanista. Uzeto je 35 jedinica krvi.
  14. avg
 • Jučerašnjoj redovnoj akciji prikupljanja neophodnih rezervi, održanoj u Kulturnom centru, odazvalo se četrdeset šestoro humanista, a uzeta je četrdeset...
  8. avg
 • U organizaciji Komisije šabačkog Crvenog krsta, za okupljanje dobrovoljnih davalaca krvi, sutra je nova redovna akcija sredom - u Kulturnom centru, gde će...
  6. avg