Radim dakle (ne) postojim

31. jul 21:48

Petodnevna manifestacija Zona novog optimizma koju organizuje Radio-televizija Šabac i udruženje Novi optimizam nastavljena je i večeras tribinom o radu i aktivizmu u Srbiji danas, koja je nosila naziv “Radim, dakle (ne) postojim.

O ovoj veoma važnoj temi o situaciji u našoj zemlji prethodnih godina, govorili su novinarka nedeljnika Vreme Jovana Gligorijević, pravnica Sofija Mandić, predstavnica u parlamentu BH Miomirka Mila Melank, Milica Lupšor iz udruženja ROZA, istoričar Srđan Milošević i Dragan Milanović Pilac iz sindikata Nezavisnost.

Ranije je najavljeno učestvovanje i Marija Lukić iz Brusa, koju je predsednik te opštine zlostavljao na poslu, ali na samom početku tribune iz organizacije su saopštili da ona neće prisustvovati jer je morala da da izjavu u policiji, koja je bila zakazana za 16 časova. Kako je prenela moderatorka Milica Kravić Aksamit, Marija Lukić je pokušala da pomeri davanje iskaza ali joj to nije omogućeno, kao i to da će pratiti tribinu putem lajv strima. Prisutni su je pozdravili aplauzom.

Ove večeri, tribina Novog optimizma protekla je u najboljem redu, ovoga puta grupa mladih huligana koja je prve tri večeri ometala skup nije se pojavila.
Đ.M.

Podelite