Jubilarni plivački maraton

31. jul 13:32

Na zajedničkoj konferenciji organizacionog odbora jubilarnog 50. plivačkog maratona “Trka mira” Jarak – Šabac i predstavnika grada Sremsdka Mitrovica, najavljen je program ovogodišnjeg maratona. Manifestacija počinje u subotu trećeg avgusta u Jarku gde će biti organizovano takmičenje za najbolji riblji kotlić a sam start trke iz Jarka je u nedelju u 11 časova.

Baš u godini jubileja predstavnici Sremske Mitrovice i Šapca, najavili su i izgradnju memorijalnog kompleksa u selu Jarak.

Trka mira prošle godine održana je na starom gradu, ove godine nema međunarodni karakter, a cilj je da se očuva tradicija i sećanje na krvavi marš.

Takmičiće se mladi plivači iz Sremske Mitrovice, Valjeva i Šapca, svaka od tri ekipe, biće mešovitog sastava i brojaće osam takmičara uzrasta od 14 do 20 godina.

Ovogodišnjem maratonu, prethodiće i bogat propratni sadržaj tako da nas u Jarku očekuje takmičenje za najbolji riblji kotllić, dok će na šabačkom Starom gradu biti organizovane kajakaške trke i državno prvenstvo u rvanju na pesku.
Podelite