MUP ćuti na pitanja TV Šabac

30. jul 21:24

U okviru Zone novog optimizma na gradskom trgu u Šapcu organizovana je tribina "Građanski marš - Protesti u Srbiji - buđenje solidarnosti?!". I ove večeri, treći put za redom organizovana grupa huligana pokušala je da prekine tribinu.

Organizovana grupa od više desetina huligana okupila se neposredno posle početka tribine Novog optimizma na šabačkom gradskom trgu, prema informacijama sa lica mesta ovoga puta stigla je i pomoć iz Beograda, te je jedan deo ove grupe stigao automobilima beogradskih registarskih tablica.

Iako je televizija Šabac, koja je suorganizator ove petodnevne manifestacije uputila pitanja Policijskoj upravi u Šapcu, zabrinuti za bezbednost građana na skupu, i dalje smo bez odgovora.

Kako je u pitanju organizovana grupa, postavljamo pitanja pripadnicima šabačke policije, zbog čega ne reaguju? Kako je moguće da neprijavljen skup mladih huligana ometa manifestaciju Zona novog optimizma uredno prijavljenu pripadnicima šabačke policije?

I ovoga puta, grupa mladih ljudi, od kojih je većina i maloletna ne nosi nikakva stranačka obeležja, ali podsećamo da su u ponedeljak ispred Šabačkog pozorišta uzvikivali „Aco srbine!“ , dok su ovog puta imali parole upućene Draganu Đilasu i Nebojši Zelenoviću, koji je i jedan od govornika na tribini u centru Šapca.

Organizatori tribine "Građanski marš - Protesti u Srbiji - buđenje solidarnosti?!" pozvali su šapčane koji ometaju tribinu več treći dan, na otvoreni dijalog, ali niko se nije odazvao na taj poziv. Ubrzo, ova organizovana grupa povukla se sa Trga šabačkih žrtava.
Podelite
  • Asfal i za ulicu Stojana Čupića, kroz koju će od jeseni prolaziti gradski prevoz. Gradonačelnik Nebojša Zelenović očekuje da će se time roditeljima...
    2. avg
  • Peto i poslednje veče manifestacije „Zona novog optimizma“ bilo je posvećeno angažovanoj umetnosti i promovisanju grada Šapca kao dobrog primera...
    2. avg
  • Koncertima šabačke grupe Slonz i benda Kristali počeo je Šabački letnji festival. I ove godine Šlf organizuje radio televizija Šabac, a prve večeri...
    2. avg
  • Na Šabačkom letnjem festivalu, večeras će program otvoriti šabačka grupa Eho ton, početak koncerata zakazan je za nešto posle 20 sati i 30 minuta....
    2. avg