Sportski susreti osoba sa invaliditetom

28. jul 2019. 12:26

Sportski susreti osoba sa invaliditetom održani su danas na sportskim terenima na Starom gradu, u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom grada Šapca i Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga. Predstavljeni su paraolimpijski sportovi, u zelenoj oazi nadomak Save, osobe sa invaliditetom pokazale su da i oni mogu ravnopravno učestvovati u raznim sportskim disciplinama.

Stoni tenis, streljaštvo, bacanje kugle i koplja... domine i šah za slepe i slabovide, samo su neki od sportova koji mogu biti prilagođeni i osobama sa invaliditetom. Na sportskom druženju na Starom gradu, poručili su da im je najbitnije druženje, iako su neki od njih i veoma uspešni u sportovima kojima se bave.

Pravila u sportovima prilagođenim osobama sa invaliditetom ne razlikuju se mnogo od standardnih.

Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga veoma često organizuje ovakve skupove, cilj je pokazati i ukazati na probleme invalidnih lica.

Imaju paraplegičari kažu uslove za bavljenjem sportom u gradu, međutim najlepše je iskoristiti lepo vreme i ovakve susrete organizovati u prirodi, a danas ih je i vreme poslužilo.
Podelite