SZS: Priprema se likvidacija nekog od lidera opozicije

23. jul 15:18

Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Đilas pozvao je danas Republičko javno tužilaštvo da sasluša Ljubana Karana, autora teksta "Omča za Srbiju", da bi se izjasnio odakle mu podaci koje iznosi u tom tekstu ili da ga optuže za uznemirenje javnosti, dodajući da su lideri SZS od ljudi iz policije dobili potvrdu da su praćeni i prisluškivani. Đilas je rekao da su lideri SZS sazvali konferenciju za novinare ne iz straha za svoju bezbednost, već zbog događaja iz protekle dve decenije prilikom ubistva Slavka Ćuruvije i kampanje koja je vođena uoči ubistva Olivera Ivanovića.

Prema rečima predsednika “Stranke slobode i pravde” Dragana Đilasa, Ljuban Karan je napisao tekst za nedeljnik Pečat, koji je potom objavljen u državnim novinama Novosti i u kojem se navodi "da strane službe planiraju likvidaciju nekog od opozicionih lidera".

Đilas je rekao i da SZS ima podatke da je 8. septembra prošle godine počela akcija Uprave kriminalističke policije kojom se prate lideri opozicije.

Lider Dveri, Boško Obradović je podsetio da se danas navršava mesec dana od kako su izneti dokazi da Stefanović ima falsifikovanu fakultetsku diplomu.

Obradović je ponovio i pitanje ko je autor spota na TV Pink koji je prethodio ubistvu Olivera Ivanovića i sličnih spotova koji se i danas emituju na toj televiziji, kao i to gde je sada i šta radi Dijana Hrkalović.

Tražimo ostavku ministra policije, ali i državnog sekretara Biljane Popović Ivković jer je i ona svoju diplomu na Megatrendu stekla pod sumnjivim okolnostima, rekao je Obradović i zatražio od oboje pokažu indekse i diplome ili da odgovaraju zbog falsifikovanja javne isprave.

FoNet
Podelite
 • Gojko Vlaović, novinar dnevnog lista Danas, u emisiji Radio-televizije Šabac, „U Srbiji danas“, rekao je da statistika ne pokazuju kako narod u Srbiji...
  5. dec
 • U Beogradu je sinoć održan 52. protest "Jedan od pet miliona" sa kojeg je poručeno da će šetnje biti nastavljene svake subote do, kako je rečeno...
  1. dec
 • Na godišnjicu protesta "Stop krvavim košuljama" u Kruševcu i kasnijih protesta "1 od 5 miliona" u više od 100 gradova i opština Srbije, zbog...
  1. dec
 • Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i kopredsednik Demokratske stranke ujedinjene rekao je juče na Glavnom odboru DS-a da bez jake i snažne DS nema...
  1. dec