Redari u gradskim parkovima

16. jul 2019. 13:12

Šabac je grad u kome od prvog jula penzineri u gradskim parkovima vode računa o javnom redu i miru. Stanovnici zgrada koje se nalaze u blizini parkova žalili su se na buku koju pravi omladina u kasnim večernjim časovima, a zadatak redara je da ih upozori ili da pozove nadležne službe.

Komunalni redari nalaze se u tri parka, na Trkalištu, u Velikom parku i u parkiću u Benskoj bari. Oni su tu da upozore mlade o buci koju prave, a ako to ne urodi plodom pozivaju Komunalnu policiju.

Ivan Đorđević jedan je od stanovnika Benske Bare koji često sa prijateljima dolazi na teren i artersku česmu, kaže da većinom nema problema, ali da nekada i komšije moraju malo da im izađu u susret.

Redar Milanko Vasić, inače profesor u penziji, ističe da se on trudi da prijateljski razgovara sa okupljenima u parku, nekada to urodi plodom a nekada i ne.

Dakle, postoji problem, i problem treba rešavati, ali u ovakvoj situaciji, potrebno je razumevanje i jedne i druge strane, koliko je potrebno da okupljeni u parku prave manju buku, toliko je potrebno da i komšije imaju malo više razumevanja u letnjem periodu.
Podelite