Javni poziv za podnošenje zahteva za podsticaje za mašine i opremu u stočarstvu

15. jul 2019. 14:32

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku novih mašina i opreme, u cilju unapređenja primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu u ovoj godini.

Pravo na podsticaj ostvaruje podnosilac, koji je između ostalog, u potpunosti realizovalo investicije za koje podnosi zahtev, u periodu od 1. januara tekuće godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva. Postupak se pokreće podnošenjem Zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje do 30. avgusta.

Uz zahtev se obavezno podnosi račun, otpremnica, garantni list, dokaz o izvršenom plaćanju, dva uverenja o izmirenim poreskim obavezama, kao i potvrda da se za tu investiciju ne koriste sredstva preko lokalne samouprave.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50% od vrednosti prihvatljive investicije umanjene za iznos PDV-a

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 1.500.000 dinara, osim podsticaja za investicije u nabavku novih mašina i opreme za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja za koje je najviši ukupni iznos podsticaja 3.000.000 dinara.
Podelite