Osuda protivcivilizacijskog obraćanja odbornika SNS-a

13. jul 2019. 16:19

Omladina stranke Zajedno za Srbiju osuđuje brutalne napade odbornika SNS-a Gorana Mijailovića na gradonačelnika Šapca, i poziva institucije da procesuiraju navedeno lice, u skladu sa Krivičnim zakonikom Republike Srbije.

U obraćanju sa skupštinske govornice, odbornik Goran Mijailović, je izneo niz neistina, uvreda i kleveta, sve sa ciljem da zaplaši gradonačelnika Nebojšu Zelenovića, čime je istovremeno i ugrozio ne samo njegovu bezbednost, već i njegove porodice, uključujući i tri maloletna deteta, a da bi na kraju uputio i direktnu pretnju nasiljem iz odborničke klupe.

Obzirom da odbornici naprednjačke partije konstantno ponavljaju istu laž, poručujemo im da je gradonačelnik na Kosovo ptišao da pomogne Srbima koji tamo žive, i bave se poljoprivredom. Naša je dužnost da pomognemo koliko možemo, a prenošenje znanja i iskustva je izuzetno velika pomoć. Za razliku od Vas, kojima je dužnost da gledate isključivo ličnu korist, a narod na Kosovu prepuštate lokalnim mafijašima.

Tom prilikom gradonačelnik Šapca se susreo i sa gradonačelnikom Peći, koji je izabran na izbprima koje je podržala Srpska lista (SNS na Kosovu), i koja sedi zajedno u toj gradskoj vlasti. Praktično, gradonačelnik se susreo sa predstavnicima SNS-a na Kosovu. Takođe, podsetićemo Vas i da Vaš kadar (dva ministra) sede u Vladi tzv. Kosova koja nam je uvela takse od 100%.
Svojim sramotno lažnim izjavama da je Nebojša Zelenović navodno izdajnik, Goran Mijailović je dao legitimitet svima onima koji su previše ostrašćeni, i povodljivi, da ugroze bezbednost gradonačenika, njegove supruge, njegovih roditelja, i njegove dece. Pri tom, SNS u Šapcu je stranka koja je objavila adresu stanovanja gradonačelnika.

Poziv na linč, i otvorene pretnje fizičkim nasiljem, koje je uputio odbornik Goran Mijailović, kao i sve laži izrečene o našem gradu, su protivcivilizacijska tekovina koju Srpska napredna stranka neguje i podržava.

Od Aleksandra Pajića, šefa odborničke grupe ove partije, očekujemo izvinjenje upućeno gradonačelniku, njegovoj porodici, i svim građanima Šapca, za ponižavajuće ponašanje njegovih odbornika, koje svi moramo da trpimo. A nadamo se da će uskoro uslediti i isključenje iz partije Gorana Mijailovića, kao što bi bilo normalno svuda u svetu.
Podelite
 • Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodnih građana najavio je danas da će taj pokret bojkotovati izbore na proleće, jer nema elementarnih uslova za...
  20. jan
 • Protest "1 od 5 milina" sinoć u Beogradu, 59. po redu, bio je posvećen šetnji u znak počasti ubijenom predsedniku Građanske inicijative "Srbija,...
  19. jan
 • Savez za Srbiju doneo je nadu i veru da su promene moguće. Ujedinjeni oko cilja da živimo u pristojnoj zemlji u kojoj se vlast bira i smenjuje na poštenim...
  2. jan
 • Protest "Jedan od pet miliona" koji je sinoć održan u Beogradu, završen je ispred Predsedništva gde su organizatori protesta predsedniku Srbije Aleksandru...
  22. dec 2019.