Protest "Jedan od pet miliona": Trgovi su danas parlament

7. jul 15:22

"Trgovi su danas parlament, na njima moramo biti da bi ova nelegtimna vlast ispunila zahteve za raspisivanje fer izbora", poručeno je sa trideset prvog protesta "Jedan od pet miliona". Protest je završen ispred policijske uprave "29. novembar", porukom da izbora neće biti ukoliko se ne promene izborni uslovi.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković poručio je da se mora nastaviti bojkot parlamenta, jer građani ne žele saučesnike već bojkot.

Profesorka Univerziteta u Nišu Tamara Milenković Kerković pozvala je sve žene da, ako vlast raspiše nelegitimne izbore, izađu na trgove i uđu institucije i kažu vlastima da je dosta bilo.

Odbornik Skupštine Stari grad Uroš Marković, koji je cenzurisan tokom davanja izjave na bazenu "Milan Gale Muškatirović" rekao je da ne sme da se odustane od zahteva da se oslobode medije i unoramali politički život.

Organizatorka protesta Jelena Anasonović je rekla da su u Srbiji na delu pritisci, napadi i teror nad političkim protivnicima, "teror nad slobodom mišljenja i slobodom građana". Sa protesta je poručeno da slobodomisleći ljudi moraju da se ohrabre da se pridruže protestima, i da pokažu da se ne plaše.
Podelite