Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila registrovani i u Šapcu

2. jul 15:38

Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila registrovani su dosad u osam gradova u Srbiji, među kojima je i Šabac. U Institutu "Batut" kažu da nije registrovan nijedan slučaj obolevanja od groznice Zapadnog Nila među ljudima. Groznica Zapadnog Nila je sezonsko oboljenje koje se najčešće prenosi ubodom zaraženog komarca i koje je najviše zastupljeno leti - periodu najveće aktivnosti komaraca. Prvi oboleli se registruju uglavnom u drugoj polovini jula meseca, a najveći broj obolelih osoba se prijavljuje tokom avgusta meseca.
Podelite
 • Krajem avgusta i početkom septembra meseca počinje cvetanje ambrozije, a samim tim je povećan i broj osoba koji imaju simptome alergije na polen ove...
  20. avg
 • U organizaciji Komisije šabačkog Crvenog krsta, za okupljanje dobrovoljnih davalaca krvi, sutra je nova redovna akcija sredom - u Kulturnom centru, gde će...
  20. avg
 • Nakon temperatura od blizu četrdeset stepeni, koliko je u Šapcu bilo proteklih dana, današnje osveženje i te kako prija, ali je velika i nagla promena.
  14. avg
 • Redovnoj akciji prikupljanja neophodnih rezervi krvi, sredom u Kulturnom centru, danas se odazvalo trideset osmoro humanista. Uzeto je 35 jedinica krvi.
  14. avg