Da li koristimo kreme za zaštitu od sunca i protiv komaraca?

30. jun 13:55

Sa visokim temperaturama, javlaju se i problemi sa kožom. Najčešći su opekotine od sunca, i ujedi insekata. Lekari savetuju korišćenje krema za sunce kao i repelenata protiv ujeda insekata.

Svakodnevna zaštita od sunca je veoma važna, u kakvom god obliku da dolazi. Najbitnije je da izaberemo kreme sa što većim faktorom zaštite, ali lekari takođe preporučuju i da se ne izlažemo suncu u periodu od 10 do 18 sati.

Kada je u pitanju korišćenje sredstava za zaštitu od insekata, najbolje je zaštiti se fizički, tkaninom, ali doktorka Snežana Gavrilović svakako savetuje prevenciju, te i kreme dolaze u obzir.
Zaštita od insekata


Zaključak je da ova sredstva svakako nisu štetna, kreme za sunčanje su čak i neophodne, ali moramo biti oprezni kada ih koristimo.
Podelite
 • Krajem avgusta i početkom septembra meseca počinje cvetanje ambrozije, a samim tim je povećan i broj osoba koji imaju simptome alergije na polen ove...
  20. avg
 • U organizaciji Komisije šabačkog Crvenog krsta, za okupljanje dobrovoljnih davalaca krvi, sutra je nova redovna akcija sredom - u Kulturnom centru, gde će...
  20. avg
 • Nakon temperatura od blizu četrdeset stepeni, koliko je u Šapcu bilo proteklih dana, današnje osveženje i te kako prija, ali je velika i nagla promena.
  14. avg
 • Redovnoj akciji prikupljanja neophodnih rezervi krvi, sredom u Kulturnom centru, danas se odazvalo trideset osmoro humanista. Uzeto je 35 jedinica krvi.
  14. avg