Da li koristimo kreme za zaštitu od sunca i protiv komaraca?

30. jun 13:55

Sa visokim temperaturama, javlaju se i problemi sa kožom. Najčešći su opekotine od sunca, i ujedi insekata. Lekari savetuju korišćenje krema za sunce kao i repelenata protiv ujeda insekata.

Svakodnevna zaštita od sunca je veoma važna, u kakvom god obliku da dolazi. Najbitnije je da izaberemo kreme sa što većim faktorom zaštite, ali lekari takođe preporučuju i da se ne izlažemo suncu u periodu od 10 do 18 sati.

Kada je u pitanju korišćenje sredstava za zaštitu od insekata, najbolje je zaštiti se fizički, tkaninom, ali doktorka Snežana Gavrilović svakako savetuje prevenciju, te i kreme dolaze u obzir.
Zaštita od insekata


Zaključak je da ova sredstva svakako nisu štetna, kreme za sunčanje su čak i neophodne, ali moramo biti oprezni kada ih koristimo.
Podelite
 • Našem tridesetosmogodišnjem sugrađaninu hitno je potrebna krv A krvne grupe. Molimo sve zdrave, punoletne muškarce i žene, koje nisu rađale, da se jave...
  6. dec
 • Redovnoj akciji prikupljanja neophodnih rezervi krvi - sredom u Kulturnom centru, odazvalo se 28-oro humanista, i svi su bili u prilici da daruju krv.
  4. dec
 • Sednica Saveta za zdravlje grada Šapca održana je danas. Na sednici, predstavljen je izveštaj o radu Fonda za lečenje dece od retkih i teških bolesti,...
  3. dec
 • Prvi decembar, obeležava se kao Svetski dan borbe protiv HIV-a i AIDS-a. Zajedničkom akcijom, Zavod za javno zdravlje i Asocijacija Duga, obeležili su...
  1. dec