Asfaltiranje ulice u Štitaru

26. jun 16:08

Jedna od najznačajnijih ulica u Štitaru danas je dobila novi izgled. U pitanju je deo puta u strogom centru sela, u dužini od 200 metara koji povezuje Štitar sa Tabanovićem. Završetku radova prisustvovali su danas i odbornica u Skupštini grada i članica Saveta mesne zajednice Štitar Rada Gajić i Miodrag Filipović rukovodilac Sektora za izgradnju u javnom preduzeću Infrastruktura.

Štitar je četvrto selo, u kojem je novcem iz budžeta grada Šapca rekonstruisana saobraćajnica. Ovaj put vodi od centra sela ka Tabaniviću i od izuzetnog je značaja za meštane Štitara.

“Ovi radovi su od velikog značaja za meštane Štitara i okolnih sela koji gravitiraju ka našem selu. Pogotovo što je prethodno urađen put Štitar – Tabanović, a ovaj put se nadovezuje na njega. Ovde je velika frekvencija saobraćaja, put je rađen devedesetih godina i bila mu je potrebna obnova.” – Kaže Rada Gajić, članica Saveta mesne zajednice Štitar i odbornica u Skupštini grada, i dodaje: “ Sve što se uradi, sve je dobro, ne može se uraditi sve od jednom ali jedno po jedno kada se radi meštani su jako zadovoljni. Puno je urađeno a puno će se još i uraditi.”

U narednom peridu u Štitaru će se raditi još na poboljšanju putne infrastrukture, a narednih dana počeće se i sa rekonstrukcijama u ostalim Šabačkim selima, najavljuju iz Javnog preduzeća Infrastruktura.
Vrednost ovih radova je oko 2 miliona dinara


“Danas nastavljamo sa rekonstrukcijom Opštinskih puteva, uradili smo puteve u Drenovcu, Ševaricama i Mačvanskom Pričinoviću. Danas u Štitaru rekonstruišemo deonicu puta Štitar – Tabanović u dužini od oko 200 metara a vrednost radova je oko 2 miliona dinara i radove ćemo završiti u toku dana. Već sutra nas očekuje asfaltiranje ulica u gradu, Janka Veselinovića i Bore Tirića i to će biti završeno za dva, najviše tri dana. Lokalni putevi kada su u pitanju, u ponedeljak se radi u Maloj Vranjskoj kao i put u Sinoševiću.” – zaključuje šef službe za izgradnju JP Infrastruktura Miodrag Filipović.

Na početku infesticionog ciklusa i rekonstrukcije opštiniskih puteva, najavljeno je da će se paralelno sa gradom ulagati i u selo, što je ovom prilikom i potvrđeno.
Podelite