Šabačka naprednjačka grupa za zastrašivanje

26. jun 13:39

Ko su ljudi koji su izvređali opozicionare u Šapcu? U tekstu pod naslovom “Šabačka naprednjačka grupa za zastrašivanje” u dnevnom listu Danas govori se o huliganima koji su prethodnih dana verbalno napdali u Šapcu sudiju Miodraga Majića, pisca Sinišu Kovačevića i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

U ponedeljak je grupa mladića ispred Kulturnog centra verbalno vređala Dragana Đilasa i njegove saradnike pred osnivačku skupštinu Stranke slobode i pravde u Šapcu, uzvikivavši pogrdne reči i nazivajući ih Šiptarima.

Radi se o grupi mlađih aktivista SNS-a za koje gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da svakodnevno zastrašuju građane po celoj Srbiji. Većina ih je bila angažovana i tokom izbora za savet mesne zajednice u Majuru, a bilo je i oko 200 naprednjačkih aktivista sa strane.

Ono što je novina za Šabac jeste da aktivisti Srpske napredne stranke ometaju čak i književne večeri. Najpre je tokom predstavljanja knjige sudije Majića u Šabačkom pozorištu jedan nabildovani mladić postavio provokativno pitanje sudiji, a onda je ne čekajući odgovor izašao iz sale.
Slično je bilo i sa predstavljanjem romana Siniše Kovačevića.
Napad na Sinišu Kovačevića


Upravo u Šabačkom pozorištu desio i prvi otvoreniji sukob i agresivan nastup šabačkih naprednjaka pred osnivački skup Saveza za Srbiju, u avgustu prošle godine.
Podelite