Zbog crvenog meteoalarma, na sednici Štaba za vanredne situacije naloženo pojačano dežurstvo svih službi

23. jun 2019. 16:46

Zbog upozorenja Sektora za vanredne situacije da je za teritoriju Zapadne Srbije na snazi crveni meteoalarm i da je danas moguće veoma opasno nevreme i na području Šapca, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sazvao je danas Štab za vanredne situacije na kom je naloženo pojačano dežurstvo svih komunalnih službi u gradu.
Patrole komunalne policije proveravaju zapušenost slivničkih rešetki na najkritičnijim mestima.
Stanje na vodotokovima prvog reda je redovno. Vodotoci drugog reda su u stabilnom stanju sa jako niskim vodostajem, navodi se u izveštaju gradskih službi.
Ekipe Zelenila su u pripravnosti i upozoravaju građane da izbegavaju boravak u parkovima gde postoji potencijalna opasnost od pada grana sa drveća i savetuju građane da, ukoliko su parkirali automobil kod drvoreda, preparkiraju svoje vozilo na drugo mesto.
Radnici „Vodovoda“ kontrolišu crpne stanice a dežurne ekipe će biti na terenu kako bi potencijalne probleme sveli na minimum. U petak su očišćene hidrostatičke sonde i rešetke na Crpnoj stanici Metaloplastika a u toku današnjeg dana otklonjeni su uočeni problemi i na drugim crpnim stanicama. Na ulaznom cevovodu na Crpnoj stanic „Glavna“ otvorena je ustava prema Savi što će dodatno sprečiti izlivanje vode u Kralja Milutina i okolnim ulicama, očekuju u JKP „Vodovod Šabac“.
Podelite